2015. október 2., péntek

Z Generáció, avagy "bezzeg az én időmben", Yoda - folytatásos poszt 3. rész - Filozófus

                                Emlékszem, a sámán itt cserélte a 501 Levi’s-t a lebegtetés hármasra.



Nem Sámán, most nem a málna miatt vagyunk itt. Csak az erdő adhat választ nekünk. Az ingoványos, a mocsár, a kövek. Itt mindent átjár az erő és a tisztánlátás. Ez itt Yoda földje- ezért jöttünk. Elfelejteni, amit eddig tanultunk.



Yoda a mi medvénk, aki lenyomja a torkunkon a dühöt és a haragot. Ő az, aki látványosan nem jön el velünk keverék és gumiszagosra gokartozni magunkat, aki fittyet hány a 20 éves autós kártyáinkra és persze elkobozza az iskolapadban rejtegetett Monica posztereinket- a kis hamis.

Itt átugorjuk azt a részt, amíg a Sámán és Én kegyelem kettessel lediplomázunk a Mesternél. Irány a sötét oldal. Akarom mondani, a piros turistaút.

Szóval a gondok. A gond hogy ezek a fránya zések őrülten gyakorlatiasak. Még azon is elgondolkodnak, hogy akarnak –e egyáltalán saját autót. 2-3000 munkaórát lapátolni értük mások GDP- jét, hogy boldogan (?) ácsorogjanak a metál pénznyelőkben, tömött sorokban. Miféle kérdések…Őrület!  Nah ezeknek próbáljunk meg hat meg nyolc hengerezni…

„Jobb is, hogy kihalt a matchbox …nem élnék túl egy maradványérték vitát a gyerekkel, tortázás közben”



                             Dodge Challanger. 20 éve fájdalomcsillapító volt az ilyen holmi… csúnyán túladagoltak?


Ha akarnak is, az fogyasszon keveset, legyen összepárosítható a kedvenc eszközükkel, figyelje a veszélyeket helyettük, legyen ötletes és megjelenésében attraktív. Akkor meggondolják. Talán. 100% nyálmentesen. A vicc, hogy mindez lehet életszerű. Na, egyértelműen nem, úgy ahogy mi gondoljuk. Hanem keverve- nem felrázva- az autók iránti vonzódással. Én ezt egészen a KIA Soul-ig nem értettem kristálytisztán. Van egy tippem, hogy akkor a Önben is eltört valami. Odabent. És ez még csak a kezdet.


Vegyes érzelmek.  A tetőcsomagtartós bilikék vagy a sárga?
Szóval a Z pont annyira nem akar bili kéket, mint amennyire tök feleslegesen cígölni, azt amit a neten megrendelve kihoznak neki majd azok, akiket ezért fizetnek. Ez nem Yoda-s szuperbölcsesség, a praktikus kategória bizony napról napra veszíti a vásárlókat. Ez van. 

Ma már sehol sem buziznak le, ha nincs flexed. 

A sárgát használva pedig ők utazás közben művelhetik azt, amiért mi méregdrágán sietünk haza a bilikékünkben . Zene, video, film, haverok, lassan de biztosan még a bevásárlás is. Ezek után szájkaratézzak velük az öthengeres benzines Volvo-m erényeiről?

Hát persze hogy nem. Inkább majd mi is felpattanunk mi is valami kötöttpályásra, aztán meglátjuk, poén–e?


                                                           csuda egy ország ez…szóviccek mindenütt.



De addig is amíg az állomásra érünk. Egyetért Sámán vagy komfortosan megint eltereljük a gondolatainkat a köztudottan heves, természetes vörösekkel ?


Apropó.. Önnek mi volt azzal a piros Soul-al, aki engem olyan csúnyán faképnél hagyott, miután elintézett? Oh, az a vörös dög barátom…

A Filozófus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése