2015. november 10., kedd

Audi Q7 vagy Volvo XC90? - első benyomások

A két nagydarab fickó jó egy évtizede küzd a tehetős családapák kegyeiért. Most a legújabb modelleket kóstolgattam.

Persze nem tesztet írok, arra ott a Totalcar összehasonlító tesztje, Papp Tibi tollából.

Érzéseket, benyomásokat mondok el nektek, azt is csak félig meddig objektíven, hiszen a Volvo XC90-ese már eltöltött nálam egy hetet (videó hamarosan), míg az Audi Q7-ére még mindig csak várok.

Persze összekaptam magam és elmentem megnézni, kipróbálni egyet, azért, hogy seggreüljek ...

Pont ezért ragadtam billentyűzetet.

De kezdjük az XC90-nel.



Thor kalapácsa (a fényszóróban lévő LED fény alakja utal erre) nagyot üt, már ami a formát és a dizájnt illeti. A Volvo ott erős, ahol az Audi gyengeségekkel küzd. Kívül is van lendület, kedv és lemezmunka. Ügyesen lett még testesebb bálna. Sokat átörökítve az elődből, ami 12 év után sem volt formailag vészesen lelakva.



Nem így a Q7, ami már szinte a húsig lehúzta a bőrt a single frame hűtőrács legújabb evolúciójával. Ezen kívül kevés a meglepetés, hacsak nem az, hogy SUV helyett sokkal inkább egy erős kombi benyomását kelti.




Szóval a külsőket illetően első ránézésre a Volvo nyer.

De aztán beülünk az autókba és az Audi erősít. Míg a Volvo otthonos, helyenként rusztikus belseje technóval fűszerezett, addig az Audi az első pillanatban mindent űberel a technológiával. A digitális műszerfalak csatáját mérföldekkel nyeri, a kezelése átgondoltabb és minden a helyén van.

Szinte harapni lehet a németes céltudatosságot, amivel le akarják dominálni a szegmenst. Noha a Volvo sok területen versenytárs lehet, mégis, érződik, hogy a két autó célközönsége csak halvány nyomokban fedi át egymást.




Az Audi a végső ütést a V6 TDI-vel viszi be. A Volvo négyhengeresei egészen biztosan nem fognak csatát nyerni ellene.

Egy gyors kisvideó az Audi Q7-ről.

Két erős karakter. A lelki szemeim előtt már ki is rajzolódott a két célközönség. Egészen biztosan sikeresek lesznek mindketten. Melyikük a jobb autó? Az attól függ, melyik szegmensbe tartozol. Éppolyan értelmetlen kérdés, minthogy a szőkék vagy a vörösek ...

A Volvo XC90 tesztvideóján dolgozom. Majd látni fogjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése